torek, 28. februar 2012

Dominikanska republika

Dominikanska republika je znana predvsem po tem, da leži v Karibskem morju in turistom ponuja peščene plaže, slikovito notranjost in kristalno čisto Karibsko morje. Dominikanska republika je primerna predvsem za potapljanje in poročno potovanje. Prav za slednje se danes odloča vedno več mladih parov. Cuba Libre ali Pina Colada pod kokosovimi palmami prepričajo še tako zahtevne turiste. Nekoč je bila Dominikanska republika Španska kolonija in posledica tega je, da še danes ljudje v Dominikani govorijo špansko.

Dominikanska republika ima skozi celotno leto zelo ugodno klimo, najboljše pa je, da jo obiščete med decembrom in aprilom in si tako zagotovite največ lepega vremena. Lepo vreme boste potrebovali še posebej, če se boste odpravljali v notranjost otoka in raziskovali glavno mesto Santo Domingo ali pa barvite plantaže sladkornega trsja. Dominikanska republika premore tudi dve moderni letovišči, na severu Puerto Plata in na jugo Punta Cana.

Priporočamo tudi branje o tem zakaj je Cuba Libre v Dominikanski republiki najbolj priljubljena pijača. Če boste državo dobro preučili boste zagotovo doživeli nepozabne počitnice. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar